Zwemkleding moet comfortabel zijn!

Het kopen van kleding kan in zijn geheel kan voor mij soms nog wel eens een gedoe zijn. Persoonlijk ben ik iets breder aangelegd dan de gemiddelde vrouw. Zo moet ik altijd naar Large maten kijken. Dat je dan Large koopt, betekent niet meteen dat je heel dik bent. Het betekent simpelweg dat het niet past of niet lekker zit. Mijn schouders zijn het breedst. Daarom is het voor mij lastiger om een shirt met lange mouwen te kopen. Zeker als ze van die ingewikkelde designs ontwerpen waarbij het gedeelte van de onderarm meer mouw bevat dan de bovenarm. Daarom moet ik dus alsnog overstappen naar Large. Gelukkig is zwemkleding wat minder lastig om te kopen. Echter denkt niet iedereen in mijn omgeving daar zo over. Sommige vrienden van mij hebben namelijk niet zozeer moeite met het aanschaffen van de ‘badmode grote maten’, maar vooral met het dragen ervan. Hieronder zal ik meer vertellen en tips meegeven als jij hier moeite mee hebt of jezelf hierin herkent. 

Een mens ontwikkelt

Weet je dat een mens zich zijn hele leven blijft ontwikkelen? Daar heb ik het niet per se over groeien en ontwikkelen zoals bij pubers de groeispurt aan de gang is. Nee, ik heb het over de faseveranderingen van het lichaam. Daarbij ook de ontwikkeling op het gebied van emoties. Je weet vast nog wel dat jij als puber ook af en toe behoorlijk onzeker kon zijn. Misschien durfde jij ook niet bij zwemfeestjes in je bikini aan te komen. Of waren er nog andere onzekerheden over je uiterlijk. Later als je ouder bent, wordt dit merkbaar minder en zal je doorgaans zelfverzekerder en lekkerder in je vel zitten. Dat verschilt natuurlijk per persoon. 

Iedereen is anders

Elk mens denkt anders, doet anders en ziet er weer anders uit. Een beetje cliché misschien, maar niemand is dus perfect. Daarom moet je ook niet teveel letten op andere maar vooral wat jij leuk vindt om te dragen en iets dragen wat bij jouw lichaam past. Ik heb bijvoorbeeld flinke schouders en flink gespierde kuiten. Ik kan dan misschien beter kiezen voor kleding met wijde mouwen of geen patronen kiezen met horizontale strepen. Ook qua schoenen kan ik enige aanpassingen maken. Ik kan dan beter laarzen met een puntige neus kopen dan met een ronde neus. Zo kan jij ook een beetje oriënteren wat bij jouw lichaamsbouw past. Heb jij bijvoorbeeld een slanke taille en schouders maar brede heupen? Kies dan voor schoudervullingen. Dat staat ontzettend mooi naar mijn ervaring!

Blijf dus gewoon jezelf en hou van jezelf! 

 

Geef een reactie