Wat kan een chiropractor voor je doen?

Chiropractie is één van de grootste beroepen binnen de internationale gezondheidszorg. Toch weten veel mensen niet wat een chiropractor nu eigenlijk doet en bij welke klachten een chiropractor je kan helpen. Wil jij weten wat een chiropractor precies is, doet en met welke klachten je bij een chiropractor terecht kunt? Lees dan snel verder! 

Wat is een chiropractor?

Een chiropractor is iemand die gebruikmaakt van de geneeswijze chiropractie. Dit kun je zien als iemand die behandelingen doet waarbij problemen met het zenuwstelsel en de gewrichten in de wervelkolom oplost. Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze, wat inhoudt dat er uitgegaan wordt van de kracht van je eigen lichaam om zich weer volledig te herstellen. Er wordt bij chiropractie dus niet gewerkt met medicijnen of operaties. Een chiropractor richt zich met name op het herstellen van de communicatie tussen je zenuwstelsel en je gewrichten, met als doel om ervoor te zorgen dat blokkades opgelost worden. Na een succesvolle behandeling bij een chiropractor, heb je minder of geen pijn meer in je spieren, botten, gewrichten en bindweefsel. 

Waar kan een chiropractor je mee helpen?

Een chiropractor kan je goed helpen als je last hebt van pijn die voortkomt uit je nek, wervelkolom of rug. Ook voor blessures aan je schouders of knieën, die bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, kun je bij een chiropractor terecht. Toch verwijzen veel dokters je bij dergelijke sportblessures eerder door naar een fysiotherapeut, zodat deze je kan helpen met de rehabilitatie en lichamelijke oefeningen. 

Wanneer kan een chiropractor je niet helpen? 

Een chiropractor kan je dus, zonder medicatie of operaties, helpen het herstellend vermogen van je lichaam in gang te zetten of te versterken. Toch is het niet voor iedereen mogelijk om een behandeling van chiropractie te ondergaan. Dit geldt voor de onderstaande groepen:

  • Mensen met osteoporose;

  • Mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken;

  • Mensen met ontstekingsreuma;

  • Mensen die herstellende zijn van COVID-19; zij kunnen terecht bij een fysiotherapeut voor corona revalidatie

Hoe vind je een goede chiropractor? 

Ga je op zoek naar een chiropractor die je kan helpen jouw vervelende klachten tegen te gaan? Dan is het belangrijk dat je weet dat chiropractor in Nederland geen beschermde titel is. Daardoor kunnen mensen die niet de juiste opleidingen hebben gevolgd zich ook chiropractor noemen. Wil je zeker weten dat je te maken hebt met een gedegen geschoolde en betrouwbare chiropractor? Controleer dan altijd of de chiropractor is aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en Stichting Chiropractie Nederland (SCN), zoals deze aanbieder van chiropractie Hilversum.

Geef een antwoord