Voel je lekker in je vel bij het bewegen

Bewegen of sporten is hartstikke fijn en leuk. Maar niet iedereen vindt dat. Er zijn veel factoren die meespelen bij hoe je je voelt als je sport/beweegt. Ik kan dit uit mijn eigen ervaringen met zekerheid zeggen. Gelukkig zit ik tegenwoordig heel lekker in mijn vel en daardoor kan ik ook genieten van het sporten. Daarom kan ik jullie nu adviseren hoe je dit kan bereiken, net als ik! Lees hieronder verder voor mijn tips & tricks.

Maag/darm klachten

Een van de redenen die veel mensen aangeven als zij zeggen dat ze niet van sporten houden, is omdat zij last hebben van maag- of darmklachten. Dit kan allerlei oorzaken hebben. En aangezien ik geen arts ben, kan ik hier geen uitspraken over doen. Maar wat ik wel weet is dat veel mensen last hebben van allergie of intoleranties waar zij zich helemaal niet bewust van zijn. Je zou dus eens, als je ook last hebt van maag- of darmklachten, een voedselintolerantietest kunnen doen. Wie weet waar je ineens achter komt… En als je weet waar je intolerant voor bent, kan je hier natuurlijk rekening mee houden. Misschien doet het wel wonderen?!

Blessures

Ook blessures houdt mensen vaak tegen om te gaan sporten. Ze zijn er dan van overtuigd dat een bepaald lichaamsdeel het sporten niet aankan en de pijn hierdoor zal verergeren. Maar, wat jullie misschien niet weten, is dat sporten bij blessures ook heel goed kan zijn. Ik heb bijvoorbeeld een knieblessure en hiervoor heeft de fysiotherapeut mij geadviseerd om juist te gaan trainen. Als je namelijk de rest van je benen, je billen en je kuiten goed traint, dan kunnen deze het gewicht opvangen wat anders op je knie zou rusten. Als je last hebt van blessures, ga dan dus eens naar een fysio en kijk wat hij adviseert. Want helemaal niet bewegen, is nooit goed volgens mij.

De kunst van ontspannen

Tot slot is het de kunst om tijdens het sporten proberen te ontspannen. Dit is voor veel mensen heel moeilijk. Ze zijn bezig met iedereen om hun heen die in de sportschool staat, maar kunnen niet focussen op zichzelf. Terwijl dit juist essentieel is! Want als je je niet kan ontspannen, dan kan je ook niet ervan genieten. En dat betekent dus dat je de volgende keer geen zin zal hebben, of er zelfs tegenop zal zien. Probeer dus dingen uit die ontspannend werken, zoals een muziekje indoen of voordat je gaat sporten even te mediteren. Kijk wat voor jou goed werkt en geniet!

Geef een reactie