Steigerhouten planken voor elke klus

Steigerhout is een houtsoort die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden en daardoor veel toepassingen kent. Dit hout staat bekend om zijn authentieke uitstraling, solide karakter en duurzame eigenschappen. Meestal heeft steigerhout de vorm van een plank, maar het wordt ook verkocht als lat en als bijvoorbeeld steenschot. Houten steigerplanken zijn onder andere geschikt voor schuttingen en terrassen. Het is echter ook mogelijk om van steigerhout een tuinbank of andere meubels te maken. Wanneer je steigerhout wilt kopen, kun je kiezen uit vele afwerkingen, maten en kleuren. De term "steigerhout" komt uit de bouwwereld. Oorspronkelijk gebruikten metselaars ruwe houten planken om steigers te bouwen. Cementresten en weersomstandigheden gaven deze platen een versleten uiterlijk. Steigerhout ziet er vaak grijs uit. Het is geen op zichzelf staande houtsoort, maar bestaat meestal uit sparrenhout. Het komt van de Noorse spar.

Verwerken van steigerhout

Om die ene mooie en stoere eettafel, tuintafel of boekenkast die je voor ogen heeft naar je wensen te creëren, koop je eenvoudig en voordelig steigerhout online. Gebruikte steigerplanken zijn hiervoor het meest geschikt. Van dit hout kun je eenvoudig en snel je eigen meubels maken of laten maken. Alle beschikbare steigerplanken zijn gesorteerd, droog en schoon. Hierdoor zijn ze perfect als basis voor meubels. Het mooie is dat je met het gebruikte steigerhout een mooie solide uitstraling creëert. Door gebruik te maken van steigerhout weet je zeker dat geen plank exact hetzelfde is. Dit geeft het meubel een mooie, degelijke uitstraling. Het maken van steigerhouten meubelen is voor de liefhebber van zowel degelijk ogende meubelen als voor gebruikers die houden van een stoere uitstraling. Steigerhout is een stevige houtsoort die eenvoudig verwerkt kan worden tot de mooiste meubelen. Het kan worden gebruikt om stoelen of een bankstel voor de tuin te maken. Maar ook een mooi meubel voor je huisdieren zoals ene hok voor je konijn of een mooie houten mand voor je hond behoort tot de mogelijkheden.

Behandelen van steigerhout

Wanneer je steigerplanken hebt gekocht die nog niet zijn behandeld, maar dit wel zou willen, dan kun je het steigerhout naar je eigen smaak behandelen, met bijvoorbeeld roetbeits. Door het gebruik van beits is de natuurlijke structuur van het hout zichtbaar. Gebruik je liever verf over beits? Neem dan de steigerhoutverf, die in meerdere basiskleuren verkrijgbaar is. Als je van plan bent het hout buiten te gebruiken, is het raadzaam het steigerhout te impregneren zodat je langer kunt genieten van je meubelen. Onbehandeld hout heeft een kortere levensduur, omdat het sneller beschadigd raakt onder invloed van externe weersomstandigheden.

Geef een reactie