Rustiek maar toch modern

Ik krijg altijd een heel erg warm gevoel van hout. Het doet me denken aan die rustieke en warme wintersport accomodaties waar je dan lekker een houtvuurtje aansteekt. Dat je er dan lekker tegenover gaat zitten op de bank met een dekentje om je heen en een leuk boek in je handen. Hout maakt alles in je huis zoveel gezelliger als je het mij vraagt. Waarom benoem ik het woord hout zoveel? Omdat het we het gaan hebben over houten vloeren!

Houd rekening met hout

Hout is ongetwijfeld een populair materiaal waar je echter ook zuinig mee om moet gaan als maatschappij. Zoals iedereen wel weet komen hier ontiegelijk veel bomen bij kijken en dat vind ik een belangrijke reden om rekening te houden met wat je kiest. Het is daarentegen wel een geschikt product voor recycling. Wat fijn dat dit tegenwoordig ook kan, want zo kunnen we met onze flinke maatschappij toch genieten van dit fantastische materiaal. 

Hout is gezellig!

Het is dus een vloer met sfeer, zoals ik al in het begin heb uitgebeeld. Maar het is ook een makkelijke soort vloer om te onderhouden. Ben jij nou bijvoorbeeld allergisch voor huisstofmijt? Dan is het makkelijker om ophoping van huisstofmijt te voorkomen bij een houten vloer dan bij een tapijt. Nog een kleine tip tussendoor: koop een stofzuiger gespecialiseerd om huisstofmijt tegen te gaan. Andere zaken die ik leuk vind aan een houten vloer zijn de details die in een houten vloer zitten. Je weet wel, al die vormen die je erin kan zien. Het ziet er wederom weer erg idyllisch uit. 

Waarom je voor een houten vloer zou moeten kiezen

Hout kent vele voordelen. Zo heb ik eerder gezegd dat het recyclebaar is. Maar het heeft nog veel meer andere dingen wat hout zo fantastisch maakt. Het is namelijk milieuvriendelijk en draagt bij aan de reductie van C02. Tevens is het materiaal waar flexibel mee gebouwd kan worden en kan ook makkelijk weer gerepareerd worden. Wist je trouwens ook dat het bestendig is tegen aardbevingen? Je hoeft je dus nooit onveilig te voelen in je huis. Verder is hout ook voorzien van de eigenschap om goed te kunnen isoleren. Het houd je huis lekker warm en geluiden dringen over het algemeen minder sterk door. Aan de andere kant zorgt hout ook voor goede akoestiek. Waarom denk je dat gitaren en veel andere instrumenten van hout gemaakt zijn? Hout is dus gewoon ontzettend multifunctioneel!

 

Geef een antwoord