Leuke activiteiten om in de herfst en winter te doen

We zitten midden in de herfst en dit kan voor sommige mensen wel is zorgen voor een dipje. De koudere temperaturen, wind en regen, het is niet altijd even leuk. Om ervoor te zorgen dat je niet in zo’n herfst dip komt is het belangrijk om te blijven bewegen! Door in beweging te blijven maak je een geluk stofje aan waardoor je automatisch een stuk lekkerder in je vel zit. Daarnaast blijf je door bewegen en gezond eten ook goed in balans. In de zomer is het natuurlijk een stuk makkelijker om even buiten te gaan wandelen of fietsen. Maar ook tijdens de wat koudere dagen kan je lekker in beweging blijven!

Het bos bezoeken

Tijdens de herfst vallen alle mooie gekleurde blaadjes van de bomen en is het de beste tijd om lekker naar het bos te gaan. Van de heerlijke geur van het bos en de bomen word je al vrolijk, maar door ook lekker een stuk te wandelen ben je ook nog is in beweging. Er zijn heel veel verschillende bossen in Nederland waar je mooie wandeltochten kunt maken. Bijvoorbeeld, de kaapse bossen, de bossen van het loo, westerwolde en maasduinen. Allemaal stuk voor stuk prachtige natuurgebieden met verschillende bomen, paddenstoelen en dieren. Je kan ook altijd nog lekker je hondje meenemen naar het bos want voor hun is er ook genoeg te snuffelen en te zien.

Fiets tocht

Als je nou niet zo van het wandelen bent kan je altijd lekker gaan fietsen. Nederland is natuurlijk het land van het vele fietsen en de mooie fietstochten. Bovendien is fietsen ook erg goed voor je beweging op een dag. Je kan ervoor kiezen om lekker door het bos te gaan fietsen, dan moet je oppassen voor gladde bladeren. Of je kiest ervoor om lekker door de duinen te fietsen. Frisse zeelucht is ook erg bevorderlijk voor de gezondheid. Als je misschien al wat meer op leeftijd bent en je niet meer helemaal fit bent zijn er ook leuke activiteiten. Je kan gewoon voor een fietstocht kiezen alleen dan wel op een speciale e-bike. Een e-bike geeft ten opzichte van een normale fiets dat extra zetje in de rug tijdens het fietsen. Elektrische fietsen maken het een stuk gemakkelijker om lange afstanden af te leggen. Maar ook een elektrische stadsfiets is geschikt voor korte afstanden. Het is een stuk milieubewuster om met een e-bike boodschappen te doen dan met de auto of scooter. Kortom, voor iedereen is er wel een leuke activiteit zelfs in de donkere wintermaanden.

Geef een reactie