Je workouts optimaliseren

Momenteel zitten we in de koude wintermaanden en lopen we waarschijnlijk niet vaak rond zonder T-shirt in onze zwembroek of bikini. De feestdagen komen er ook nog aan wat natuurlijk de ideale gelegenheid is om lekker en veel te eten. Maar als je de volgende zomer een fantastisch zomerlichaam wilt moet je nu al bezig zijn met gezond eten en trainen. Aangezien het momenteel buiten erg koud is, zullen de meesten van ons binnen sporten. Vaak in sportscholen of met indoorsporten. Zelf ga ik bijvoorbeeld heel graag klimmen. Toch kan het lastig zijn om te focussen op sporten en onszelf naar de gym te slepen. In dit artikel bespreek ik een aantal slimme manieren om jezelf te motiveren en je workouts te optimaliseren.

Muziek ter motivatie

Het is een klassieke maar effectieve techniek. Vele artiesten maken zelfs specifiek muziek die je oppompt en helpt bij de motivatie voor het sporten. Niks is beter om jezelf te motiveren dan goede muziek in de oren. Maar met de komst van smartphones kunnen we het zelfs nog beter aanpakken. Op YouTube worden vele fantastische motiverende video’s gemaakt die je voor of tijdens je workout kunt kijken. Natuurlijk zal dit wel als gevolg hebben dat je meer internet gebruikt. Daarom kan het verstandig zijn om internet vergelijken en een abonnement te nemen waar je veel internet hebt. Natuurlijk kun je in de sportschool gebruik maken van Wifi maar het is anders als je buiten gaat sporten of hardlopen.

Breng de sportschool dichterbij

Midden in de winter, wanneer het buiten koud, nat en donker is, is het moeilijker om jezelf te motiveren naar de sportschool te gaan. Het is waarschijnlijk geeneens het sporten zelf waarvoor je niet gemotiveerd bent maar meer het naar de sportschool gaan. Een slimme oplossing is daarom om de sportschool in huis te halen. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om een hardloopmachine of fietsmachine in huis te halen. Tweedehands kost dit vaak geeneens zoveel. En met een paar dumbbells kom je ook al heel ver.

Gezond eten

Naast sporten is gezond eten natuurlijk ook een zeer belangrijk aspect van je lichaam gezond, sterk en mooi houden. Gezond eten is niet alleen op zichzelf een fantastische gewoonte maar het is ook nog eens een goede motivator om te gaan sporten. Wanneer je gezond eet zul je meer energie hebben, positiever zijn en meer zin hebben om te sporten. Wanneer je erg ongezond eet is het natuurlijk een stuk moeilijker om jezelf te motiveren te gaan sporten.

Geef een reactie