Houd het schoon

Ik zag laatst dat de buren weer bezig waren met hun tuin. Ze onderhouden het vaak, met hulp of zonder hulp. Geen wonder dat hun tuin er altijd zo verzorgd uitziet. In ieder geval, bij het opruimen en onderhouden van de tuin ontstaat ook weer rommel dat ergens geloosd moet worden. Toevallig zal ik ook al dat ze een puincontainer aan de voorkant van hun huis hadden staan. Je kan dus gewoon een puincontainer huren voor dit soort klussen. Gelukkig is dat makkelijk te regelen!

Voor weinig kosten makkelijk te regelen

Het huren van een puincontainer is echt niet eens zo duur! Er zijn gewoonlijks al puincontainers te huur vanaf 90 euro maar dit zijn dan de kosten voor een ton van 3 kubieke meters. Daar kun je dus een hoop puin in storten! Daarnaast maakt het natuurlijk ook uit voor hoe lang je puincontainer wilt huren. Wil je hem voor een week lenen of wil je hem maar voor een dag? Een dag is vanzelfsprekend minder duur en kan handig zijn om je tuinafval in te dumpen. Denk bijvoorbeeld aan het zagen van een boom. Dat is zwaar en past niet in je gewone bruine ton voor tuinafval. Je kan er tevens vanuit gaan dat een puincontainer gratis opgehaald en geleverd wordt. Voor specifieke kosten kan je het beste contact opnemen met de verhuurder van puincontainers zelf.

Wat voor afval kan je kwijt in de puincontainer?

Zoals ik al zij is een puincontainer een prima hulpmiddel om te gebruiken bij het klussen in de tuin. Takken en bladeren hoeven meestal niet zwaar te zijn, maar nemen wel degelijk veel ruimte in. Een puincontainer wordt over het algemeen vaker gebruikt voor het storten van straatstenen en zand, wanneer je bijvoorbeeld tegels aan het aanleggen bent. Het beste wat je kan doen is kijken per verhuurder waar de container voor gebruikt mag en kan worden. In principe mag je een puincontainer voor allerlei soorten afval gebruiken. Neem nou bijvoorbeeld hout, grondafval, aarde, ijzer en metaal of restafval. Zover ik weet ik radioactief afval niet toegestaan en logischerwijs pas je de puincontainer toe voor een soort afval. Gooi het dus liever niet door elkaar, is ook wel zo milieuvriendelijk. 

Puincontainer en klusbedrijf inhuren

Wil jij jouw klussen nou liever aan een professional overlaten? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een klusbedrijf inschakelen. Die zorgen sowieso voor de nodige onderdelen als een puincontainer en dergelijke. Ik zou persoonlijk een klusbedrijf inschakelen, omdat ik helaas twee linkerhanden heb. 

 

Geef een reactie