Damesfiets vervangt herenfiets: Aflopende buis is net zo sportief

In Nederland fietsen we enorm veel. De fiets is een ideaal vervoersmiddel en gebruiken we hem vooral in de stad. In ff stad zul kr muf de fiets namelijk veel sneller zijn, in tegenstelling tot dat je met de auto in de drukke straat en op zoek zult moeten gaan naar een parkeerplek. In Nederland zijn er ook veel meer fietsen dan inwoners te vinden. Gemiddeld gezien beschikken we per inwoner over 1,3 fiets, wat neerkomt op één extra fiets per huishouden. 

Echter verandert er enorm veel op het gebied van fietsen. We kiezen steeds meer hoor de elektrische fiets en lijkt ook de traditionele herenfiets langzaam te verdwijnen. De keuze gaat eerder naar een damesfiets, welke tegenwoordig net zo sportief is als een traditionele herenfiets.

Einde tijdperk voor de herenfiets?

Er lijkt langzamerhand een einde te gaan komen aan de herenfiets. De herenfiets wordt natuurlijk nog wel verkocht, maar zijn er steeds meer andere opties beschikbaar. Voorheen was er duidelijk een verschil tussen dames en heren en de uiteindelijke keuze voor de fiets. Vrouwen hadden de keuze voor een fiets met een korter frame, terwijl heren een lager frame en een stang in het midden hadden bij een fiets. Echter is de damesfiets tegenwoordig net zo sportief en lijkt deze ook nog eens neger te zijn. Veilig Verkeer Nederland en Teamalert adviseren de Nederlandse man aan de hand van een persbericht dat het veiliger is om te kiezen voor een damesfiets. De herenfiets zou namelijk gevaarlijker zijn door de stang en het grotere frame.

Een damesfiets is door de stoere look tegenwoordig ook ideaal voor mannen. De fiets is comfortabel en fiets bijna net zo lekker als een traditionele herenfiets, maar beschik je nu over nog net iets meer voordelen en is het dus ook veiliger!

Is er dan ook een einde voor de damesfiets?

Nu bijna iedereen voor de damesfiets kiest, komt er dan ook een einde aan de damesfiets? Dit is misschien wel een leuk puntje om over te discussiëren. Als ook mannen gaan fietsen op deze fietsen, kunnen we het net zo goed de traditionele fiets gaan noemen toch? 

De damesfiets is stoer, beschikt over een kleiner frame en hebben de fietsen in het algemeen vele extra opties om toe te hoeven. Kies bijvoorbeeld voor een mand of bagagedrager en een unieke kleur, waarmee je jouw nieuwe damesfiets volledig personaliseert en je klaar bent om te fietsen naar school, het werk, of gewoon om even tot rust te komen!

Geef een antwoord