Beginnende sporters opgelet: Dit heb je nodig

Als je net begint met sporten, is het nog best lastig om jezelf te motiveren om regelmatig te gaan. Wat daarin ook erg mee kan spelen, is dat je vaak nog weinig kennis hebt over sporten en je je een beetje onwetend voelt. Het is daarom verstandig om je van te voren een beetje in te lezen en uit te vinden welke materialen je bijvoorbeeld nodig gaat hebben. In deze blog zet ik een aantal dingen op een rijtje die fijn zijn om te hebben als je net begint met sporten. 

Goede schoenen

Als je niet veel of helemaal niet sport, zul je misschien nog geen goed schoeisel hebben hiervoor. Dit is echter wel heel erg belangrijk. Ten eerste willen sportscholen het liefst niet dat je je buitenschoenen ook in de sportschool draagt en dus heb je speciale schoenen voor het sporten nodig. Daarnaast is het ook belangrijk dat de schoenen waarop je sport je lichaam goed ondersteunen, waardoor je geen blessures op kan lopen. Schoenen met een stevige en verende zool zijn daarom belangrijk. Zelf koop ik mijn sportschoenen graag bij Nubikk. Zowel Nubikk heren als Nubikk dames heeft een groot aanbod aan sneakers die geschikt zijn om op te sporten. 

Fijne sportkleding

Naast het aanschaffen van goede schoenen, zul je ook sportkleding aan moeten schaffen. Hoeveel sportsetjes je nodig hebt hangt een beetje af van hoe vaak per week je wilt gaan, maar het is zeker verstandig om minimaal 3 setjes sportkleding in huis te halen. Natuurlijk wil je er een beetje leuk uitzien, maar het belangrijkste is dat de sportkleding lekker zit. Je moet er comfortabel in kunnen sporten en het moet ook een beetje praktisch zijn. Een sportlegging die bij elke jumping jack afzakt is natuurlijk niet zo handig. Tot slot is het aan te raden om zowel sportkleding met lange mouwen en pijpen aan te schaffen als wat luchtigere kleding. Zo kun je in alle weersomstandigheden fijn sporten zonder het te koud of te warm te krijgen.

Materialen

Tot slot zijn er een aantal materialen en hulpmiddelen die fijn zijn om te hebben als je net begint met sporten. Een tip is om vooral niet met te dure items te beginnen. Als je de oefeningen die je hiermee kunt doen dan toch niet bevallen, heb je er in ieder geval geen fortuin aan uit te geven. Een voorbeeld van betaalbare sportmaterialen zijn stretch bands. Dit zijn weerstandsbanden die je bijvoorbeeld om je benen kunt doen tijdens oefenen om het ietsje zwaarder te maken. Je krijgt deze banden in verschillende sterktes, dus dit kun je rustig opbouwen. Zo is het effectief voor beginners, maar ook als je wat meer gevorderd begint te worden.

Geef een antwoord